Culoarea anului 2014 + Ce culori se poarta in primavara

Anul acesta, Pantone America, autoritatea internationala in stabilirea culorilor dominante din media si fashion, implineste 50 de ani. Si nici nu se putea o aniversare mai frumoasa decat cu niste super topuri si combinatii de culori care celebreaza ultimii 50 de ani din moda si mass media.

Afla care este culoarea anului 2014, ce culori se poarta in moda din primavara 2014 pentru femei si barbati, care au fost culorile anului in fiecare dintre ultimii treisprezece ani!

Param Pam Paaaam :)

Culoarea anului...... Orhidee Radianta (Radiant Orchid)

Specialistii Pantone au ales "Orhidee Radianta" drept culoarea anului 2014 pentru ca simbolizeaza curiozitatea, imaginatia, curajul, creativitatea si originalitatea, adica exact caracteristicile atribuite anului care tocmai a inceput.

Deja imi imaginez tinute minunate cu nuante de mov, lila, purpuriu, roz prafuit... Nuante de farduri superbe si, daca ma gandesc putin, potrivite chiar pentru orice nuanta de iris... Decoratiuni de interior si pereti colorati in cele mai feminine si delicate nuante...

Iar sigla si fundalul site-ului al carui Redactor Sef sunt, Amelie.ro, sunt dominate exact de aceste culori. Minunat!Ce culori vor domina podiumurile si tendintele fashion in primavara 2014, pentru femei?


Bleu ca de gheata (Placid Blue), lila veritabil (Violet Tulip), verde menta (Hemlock), gri porumbel (Paloma), maro nisipiu (Sand), galben frezie (Freesia), roz piersiciu (Cayenne), portocaliu cuminte (Celosia Orange), albastru pur (Dazzling Blue) si movul culorii anului - orhidee radianta (Radiant Orchid)

P.S. Din nou verde menta??? Ma bucur ca sunt aici si 3 culori preferate ale mele, de cand ma stiu - portocaliu, galben si albastru. In rest, mov si lila mi se par foarte versatile, bleu si verde menta pot schimba complet o tinuta,piersiciul este o nuanta foarte placuta, incaltamintea de culoare nisipie imi place la nebunie, iar gri poate fi si el inclus in tinute foarte elegante.


Barbatii nu sunt uitati. Iata ce culori vor domina moda masculina in primavara 2014!
Dupa cum vezi, 7 nuante sunt comune intre moda masculina si cea dedicata femeilor, iar celelalte nuante care ar fi putut fi comune sunt modificate printr-o usoara racire, "masculinizare" a nuantei.

Cei de la Pantone ne amintesc si care au fost culorile simbol ale ultimilor ani. Iata culoarea anului din 2000 pana in 2013!


Minunata retrospectiva culorilor de top din ultimii 13 ani! Cat despre culoarea anului, imi place la nebunie, iar culorile primaverii 2014 contureaza deja in mintea mea show-uri de moda, tinute fashioniste si aparitii prin oras pline de imaginatie, curaj si bineinteles, eleganta!

Cum ti se pare toata aceasta defilare colorata? Ai o culoare care iti place foarte mult?

Este pe gustul tau gama de culori pentru primavara 2014?Sursa foto: www.pantone.com

Comentarii

Postări populare