Momentele intense de care sufletul are nevoie

https://www.facebook.com/lessonslearnedinlife
Nu am mai scris din iunie si imi pare rau. In cele 6 luni care au trecut am inceput 4 postari diferite, insa m-am oprit mereu pe la mijloc. Ma asteapta toate in Drafts. E o dovada in plus pentru mine ca lucrurile sunt asa cum am simtit sa scriu astazi. Mai exact, ceea ce este cu adevarat important, acel "ceva" de care sufletul are nevoie, nu e ceva ce planifici ci, de multe ori, e ceva ce incepe la primul impuls si ajunge sa te surprinda mai mult decat ai fi crezut.

Momentele cu adevarat speciale, de care sufletul tau are atata nevoie uneori, nu sunt cele pe care le "pregatesti" in mintea ta. Gandeste-te... Momentele care te marcheaza vin cand te astepti mai putin, din partea cui te astepti mai putin. Nu stii cat vor tine, nu poti sa pui timpul pe pauza sau uneori ai vrea sa treaca repede si nici nu e bine sa te agati  prea tare de ele atunci cand au fost prea scurte. Le traiesti o singura data, dar le retraiesti in mintea ta de zeci de ori si le dai mereu alta interpretare si alta posibila continuare.

Unele momente sunt atat de intense si neasteptate, alaturi de o persoana care te ajuta cumva sa te descoperi, incat ajungi sa simti ca te dezbraci de cate un tu pana ramai chiar TU. Sunt genul de momente care continua sa "umble" prin tine chiar si dupa ce s-au incheiat si sa te tina "suspendat" pentru o perioada de timp in care reevaluezi tot ce ai avut, ai acum si ai putea avea. Si mai cred ca momentele care inseamna mult pentru noi si ne ajuta sa evoluam le impartim de multe ori cu persoane care, din diverse motive, nu ne sunt alaturi pentru foarte mult timp. Si tot cu acele persoane care vin si pleaca, asa cum spuneam, reusesti sa fii TU. Si poate ca si acea persoana reuseste doar atunci sa fie EL/EA. Fara constrangeri si fara masti.

Unul dintre cele mai grele lucruri pe care trebuie sa le faci este sa accepti ca nu poti avea pentru totdeauna ceea ce te face fericit sau iti face inima sa sara din piept de incantare, ci mai degraba trebuie sa iei ce poti, de unde poti si sa pastrezi cat poti de mult. Nu exista reguli sau daca da, ti le faci singur. Poti sa-ti traiesti viata trasand limite sau incalcandu-le, iar unele limite...nu poti sa le incalci.  Pentru ca...nu poti. Chiar daca "de partea cealalta" este ceva ce asteptai de mult timp. Este posibil de multe ori sa simti ca pierzi controlul, chiar daca nu lasi sa se vada. Este posibil chiar sa stergi cu buretele limite pe care le trasasei de ani de zile, pentru cineva sau pentru ceva anume. Nu conteaza, traieste momentul! Dar apoi, ia o decizie. Punct. Si de la capat!
Viata e presarata cu intalniri, despartiri, rascruci, puncte culminante si deznodaminte. Depinde de tine felul in care ti le insusesti, cum le lasi sa actioneze asupra ta, daca le vei trai sau nu ca pe niste semne ale intelegerii de sine care vor contribui la evolutia ta si te vor ajuta sa regasesti tot ce e mai bun in tine. Chiar si atunci cand regreti alegerile gresite si "alegerea corecta" a trecut pe langa tine periculos de aproape.

Asta ma face sa ma gandesc la  "Definitia nenorocului" de la Octavian Paler: "Sunt drumuri ce ne cauta de mult. Si-ajung la noi cand noi suntem plecati. In cautarea lor, pe alte drumuri." Iar Definitia Nenorocului ma face sa ma intorc la ce am scris mai sus, despre alegeri. Unul dintre cele mai grele, chiar chinuitoare, lucruri care i se pot intampla unui om este sa faca o alegere importanta, dar gresita, sa nu mai poata schimba lucrurile si sa continue asa, avand in acelasi timp periculos de aproape ceea ce s-ar fi putut dovedi alegerea potrivita. Este valabil in privinta unor amanunte cotidiene, in privinta locului de munca si, mai ales, in dragoste, unde faci uneori niste alegeri pe care nici tu nu le intelegi si spui uneori niste lucruri pe care ar fi fost bine sa le tii pentru tine. Si, tot uneori, este adevarat ca unele lucruri nu au nevoie de cuvinte...

Ai putea crede ca am ganduri negre. Am multe ganduri, de toate culorile, dar cel mai important, am o inima. Cu personalitate. Asa ca o las sa se exprime in scris de fiecare data cand simte nevoia.



" Ce s-a intamplat cu adevarat in ziua aceea? Ce s-a intamplat cu tine? Stii? Iti amintesti? Ce am surprins in acea privire, in acel gest ambiguu, in acea miscare suspendata pentru o clipa? Ce am simtit in tine, in mine? Aceasta traire, abia mult mai tarziu i-am inteles calitatea, sensul exact, forma, intinderea, mizele si posibilitătile."  ("Curajul de a fi tu insuti" - Jacques Salome)

 

UPDATE AUGUST 2020: 

Dragii mei, va astept pe https://edebine.ro si pe https://www.facebook.com/edebine.ro. Aici veti gasi doar postari pozitive, constructive, menite sa va puna zambete pe chip si sa va ajute in dezvoltarea voastra personala. Totul se rezuma la lucruri simple. O sa le descoperim impreuna. E de bine! .ro

 

Comentarii

  1. SE pare ca in sufletul tau sunt noi zbateri, lucruri care ti se intimpla si pe care nu reusesti sa le gestionezi sau sa le intelegi pe deplin. mereu se vor intimpla , mereu vom avea astfel de stari chiar daca zicem ca pe cele care le-am trait deja ne-au maturizat si le-am cuprins , tot nu suntem pregatiti sa le intelegem pe cele ce vin . mereu vom avea minusuri si plusuri. cert e ca nu sunt ginduri negre,,VIATA E O LUPTA, TE LUPTA DE VREI ! ''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ubuntica mea draga, mereu ai cuvintele potrivite la indemana. Nu degeaba te-am poreclit (momentan) cu numele celui mai inovativ sistem de operare prezent pe piata in mod gratuit(Ubuntu de la Linux).

      Ștergere
  2. fi mai optimista si mai sigura pe tine.esti tinara , frumoasa si desteapta cu tot viitorul in fata, care e imprevizibil ptr toata lumea .nu numai ptr tine
    sunt oameni si oameni , situatii si situatii care te vor schimba , care te vor marca sau care te vor innobila! succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, sper sa pot cat de curand sa fiu cel putin la fel de optimista si increzatoare pe cat am fost indrumata :)

      Ștergere
  3. CINEVA CARE TE IUBESTE MULT9 ianuarie 2013 la 20:18

    in viata trecem prin diverse situatii.unele care par destul de grele.atunci ne spunem ,, of nu mai pot , de ce mi se intimpla asta acum , si asta si asta''dar nu e bine.altii trec prin altele poate si mai si .dar noi nu vedem sau nu vrem sa vedem. zicem ca CE traim noi e cel mai.atunci se poate sa ni se intimple altceva mai grav si ne gindim ca ce a fost inainte e un nimic.sa stii fata draga ca nimeni nu te pregateste ptr astfel de situatii, decit tu traind.insa totul depinde de tine daca aceste situatii te maturizeaza , te intelepteste sau doar le lasi sa te darame incearca sa te bucuri de experienta acestor lucruri ptr ca astea te fac om si mergi mai departe fara sa privesti in urma .TRAIESTE, BUCURA-TE, IUBESTE LUCRURILE MICI , NEINSEMNATE CARE TE VOR FACE MAREEEEEEEEEE!SUCCES!

    RăspundețiȘtergere
  4. CINE A SCRIS , BINE A SCRIS ! ma bucur ca sunt si altii care te iubesc! esti prea pesimista si nu e bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Repet si eu indemnul...
    "TRAIESTE, BUCURA-TE, IUBESTE LUCRURILE MICI , NEINSEMNATE CARE TE VOR FACE MAREEEEEEEEEE!SUCCES!"

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare