Stiai ca Demis Roussos a murit?

Cu intrebarea de mai sus a inceput discutia cu o prietena, acum cateva ore. Mi-a parut atat de rau cand am cautat pe internet si am aflat. Intr-adevar, Demis Roussos a murit in noaptea de sambata spre duminica, intr-un spital din Grecia. Fie stirea nu a fost foarte propagata in media romaneasca, fie nu am fost eu suficient de "conectata" zilele astea. Scriu postarea si ascult melodiile lui pe fundal (cele pe care le ador sunt aici, in postare)... De ele ma leaga multe amintiri si tocmai de aceea sentimentul ciudat care m-a incercat cand am citit stirea.Este vorba, in primul rand, despre copilaria mea. Cred ca aveam 5-6 ani cand ascultam cu mama muzica lui Roussos si dansam cu ea. Exista si acum acasa la Mizil, in sertarul din sufragerie, caseta cu coperta albastru aprins, scris negru si un Demis Roussos tanar, brunet, cu barba mare, parul lung si ochi patrunzatori. Ce vremuri, ce frumos si ordonat era totul, ce muzica placuta...Primul meu contact cu muzica greceasca a fost prin Demis Roussos si caseta asta. Si de atunci a inceput sa imi placa si Grecia, pe care am reusit sa o vizitez mai bine de 15 ani dupa episoadele de dans prin casa.Este vorba, in al doilea rand, despre muzica si suflet. Nu stiu voi cum functionati, insa eu ma bazez foarte mult, si ma hranesc uneori, din muzica si starile pe care ea mi le da. Asociez oameni importanti mie cu anumite melodii, asociez momente de tot felul cu melodii, ma tratez cu muzica, ma energizez cu muzica, pot sa adorm cu ea, pot sa iubesc cu ea. Asa si cu melodiile lui Demis Roussos. Imi sunt dragi si imi este drag acest om pentru ceea ce mi-au adus si pentru ca asociez cu lipsa de griji si veselia din copilarie, ordinea placuta a lucrurilor, dragostea din familie, momentele frumoase cu mama, contactul cu o muzica speciala pentru Romania anilor '90 si cat de tineri erau parintii mei (mama nici nu implinise 30!!!). Mamei tin minte ca ii placea "Triki Triki".


In mod special mie mi-a placut mereu "Goodbye, my love, Goodbye", iar de 2 ani incoace cand o ascult ma gandesc la bunicul meu care si el, desi a plecat undeva, este mereu aproape de mine pentru ca il port zi de zi in gandul meu.

Demis Roussos a murit dupa ce, mai bine de 40 de ani, a bucurat milioane de suflete. Si a lasat o mostenire de neegalat celor care ii trimit acum un gand bun, in drumul sau spre stele.

DEMIS ROUSSOS (15.06.1946 - 25.01.2015)Comentarii

Postări populare