Ganduri pentru MAMA. De 8 martie si in fiecare zi...

Draga MAMA,

Anul acesta 8 martie vine, pentru noi doua, cu o incarcatura ceva mai mare decat in anii anteriori. Asa ca m-am gandit sa iti scriu o scrisoare putin mai "altfel", in spatiul meu virtual, atat de important pentru mine.

Stiu ca nu am ce sa iti cumpar cadou de ziua ta de mama. Ceea ce iti doresti tu cu adevarat si ne dorim impreuna nu poate fi cumparat. Dumnezeu ne va ajuta. Insa, din mii de motive pentru care TE IUBESC, pot sa le aleg pe cele mai importante, pe care tu sa le citesti cu atentie si sa le recitesti cand vei simti nevoia si pe care multi alti copii din lumea asta le vor intelege gandindu-se la mama lor. Sau la bunica lor.

MAMA, iti multumesc si TE IUBESC pentru ca...

... m-ai nascut si ai pus in mine, inca din prima mea zi, toate dorintele, sperantele si gandurile tale frumoase. Sper sa pot sa ti le implinesc, pas cu pas.

... in zile cand ai tot dreptul sa fii obosita, suparata sau vulnerabila, gasesti putere pentru toti 3 la un loc.

... te pui de multe ori pe locul 2 in favoarea mea sau a lui tati, iar tu nu te superi pentru asta, ci dimpotriva, esti multumita ca ai putut sa faci un mare bine pentru una dintre persoanele pe care le iubesti cel mai mult.

... faci eforturi fizice si financiare pentru mine, chiar si atunci cand ai tot dreptul sa spui "pauza".

... muti muntii din loc. Nu la propriu, insa eu asa simt. Aproape orice dorinta mare a mea este indeplinita si cu ajutorul tau, iar asta, am invatat in timp, nu este o forma de rasfat neaparat, ci dragostea de mama pentru copilul ei. Singurul ei copil, in cazul de fata.

... au fost momente, cand, sunt sigura, as fi picat intr-o prapastie sau as fi ales un drum gresit daca nu ai fi fost tu langa mine.

... m-ai invatat si ma inveti ce inseamna sa fii corect, echilibrat, curajos, rabdator, chibzuit.

... in toata nebunia asta pe care o traim, unde oamenii vin si pleaca din viata noastra, unde prietenia se vinde la colt de strada, unde iubim, dezamagim si iertam, tu ai fost mereu langa mine, dispusa sa ma asculti, sa ma sfatuiesti, sa ma ajuti, sa repari impreuna cu mine ce era "spart".

... gasesti solutii rapide pentru orice lucru care mie mi se pare imposibil: pete groaznice, ceva zgariat sau rupt, un lucru pe care l-am uitat acasa, ceva de reparat in timp record, o informatie utila in gospodarie. Deja mi s-a intiparit in minte: nu stiu ceva, dar sigur stie mama. Ea se pricepe la tot. Si culmea, fata ei are numele blogului "Despre Tot". Trebuia sa scrii tu, mami.

... imi faci masaj chiar si cand ti se inchid ochii de somn. Dar tu nu te lasi, pentru ca stii ca spatele meu este vai de el si are nevoie de mainile tale bune.

... duminica, cand plec la Bucuresti, faci 3 feluri de mancare si un desert in doar cateva ore. Cum reusesti?

... ai rabdare si placere sa te joci cu parul meu si ies fel si fel de cocuri si impletituri.

... faci cele mai frumoase surprize si cele mai originale cadouri.

... iti place foarte mult sa iesi cu mine in oras si sa (ne) facem poze.

... ai inventat, de-a lungul anilor, zeci de porecle si alinturi cand ma strigi. Chiar si asa, nu te lasa, pentru ca, stii bine, ai concurenta serioasa!

... datorita tie si lui tati am sentimentul placut de apartenenta. Stiu a cui sunt si ce valori pretuiesc, stiu cine ma iubeste cel mai mult pe lumea asta si in sanul carui grup pot veni oricand, ca sa fiu primita cu bratele deschise.

... ai fost, esti si vei fi mereu pentru mine un model: corecta, onesta, iubitoare, obiectiva, altruista, ambitioasa, capabila oricand de sacrificii pentru mine si familia noastra.


La Multi Ani, MAMA! Pe final, asculta cantecul cu care te-am bucurat toata copilaria mea, ani la rand, in fiecare zi de 8 martie.

UPDATE AUGUST 2020: 

Dragii mei, va astept pe https://edebine.ro si pe https://www.facebook.com/edebine.ro - proiectul meu matur, pentru minte si suflet. Aici veti gasi doar postari pozitive, constructive, menite sa va puna zambete pe chip si sa va ajute in dezvoltarea voastra personala. Totul se rezuma la lucruri simple. O sa le descoperim impreuna. E de bine! .ro

Comentarii

  1. Multumesc, fata mea! ai numai cuvinte de lauda.
    Sunt convinsa ca sunt multe mamici la fel cum sunt eu, iar tu la randul tau vei fi la fel!
    La multi ani,tuturor mamicilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. va felicit MAMA lui Raluca ptr asa copil...ne regasim in orice cuvant scris frumos de fata dvs....ar trebui sa scrieti si dvs...sunt sigura ca ar la fel de captivant un blog doar al dvs.....LA MULTI ANI

      Ștergere
    2. Multumim pentru cuvintele frumoase. Sunt recunoscatoare mamei pentru tot ce face pentru mine. Sunt recunoscatoare celor care intra pe blogul meu si lasa un gand bun. Sper sa reveniti mereu, cu drag!

      Ștergere
  2. M-a emotionat foarte tare tot ce ai scris :) Superb!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Emotia este, intr-adevar, unul din sentimentele pe care sper sa le transmita majoritatea postarilor mele. Zi frumoasa!

      Ștergere
  3. Felicitari Raluca, felicitari d-na Cristea!
    Cantecul si vorbele calde m-au emotionat.
    La multi ani fericiti! "De 8 Martie si in fiecare zi."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, din suflet! Dvs. mereu aduceti un gand bun pe blogul meu. Asa cum spuneam si intr-un comentariu mai sus, emotia este unul din sentimentele pe care sper sa le trezeasca majoritatea postarilor mele. Din suflet, pentru suflete!

      Ștergere
  4. Foarte emotionant. De-a dreptul extraordinar. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, din suflet! Sper sa fim cu totii mai buni si mai intelepti, uniti de radacinile noastre si de putinele lucruri si putinele persoane care inseamna oricand si oriunde NOI!

      Ștergere
  5. DA! E ZIUA MEA IN FIECARE ZI ! IN FIECARE ZI IN CARE ESTI TU!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare