Urarea mea de Craciun pentru cei dragi. Si nu doar pentru ei!

Facebook, prietenul nostru cel de toate zilele care ne-a devenit o a doua mana dreapta, abunda de mesaje mai mult sau mai putin tipice, cu si despre Craciun. Urari, dorinte, planuri, ganduri si eternele "craciun fericit alaturi de cei dragi", "fie ca...", "lumina sfanta...", etc. Anul acesta simt sa nu fiu in randul lumii. Razvratirea s-a pornit de ceva timp in mine, din variate motive, insa zilele acestea capata o alta nuanta.

De ce trebuie sa umplem telefoanele, email-urile si Facebook cu aceleasi mesaje standard? De ce, doar de Paste, Anul Nou, 1 Martie, Dragobete, etc. ne loveste pe toti buna vointa si atentia pentru oamenii de langa noi? De ce nu alegem zile la intamplare in an ca sa trimitem un mesaj cu ganduri bune catre oameni frumosi si dragi noua? Le dorim zile fericite si sanatate doar cand "asa se cere"...

Si mai ales (nu o sa pot sa trec niciodata peste asta), de ce totul este 99% comercial? Ne amintim ca ne iubim cand vor americanii pe 14 februarie si umplem magazine, strazi si Facebook de cadouri si inimioare, ne batem cu oamenii la rafturile hipermarketurilor de Paste si Craciun ca sa cumparam tone de mancare de parca pentru asta s-a nascut si a murit Iisus, cumparam cadouri de zile de nastere pentru ca "asa trebuie", le dam si "ne-am facut datoria". Si punem "la colt" sinceritatea, modestia, cumpatarea, prietenia adevarata sau apropierea de Dumnezeu pentru o rugaciune sincera, cu lacrimi pe obraji, macar la sfarsit de an, cand am avea atatea pentru care sa ii multumim.




Craciunul nu este despre brazi, haine si cadouri expuse pe Facebook, despre cosuri pline la hipermarketuri, haine, mancare si bautura. Craciunul este despre inceperea si incheierea unui ciclu calendaristic si religios, despre recunostinta, familie, bunatate, liniste, priviri inapoi spre anul care a trecut si priviri inainte spre cel ce vine.

In sfarsit, cu scuzele de rigoare, ajung si la titlul postarii mele de astazi, 24.12.2013.Ce va doresc eu voua, oameni dragi care ma cunoasteti, oameni care ma cunoasteti dar poate nu ma iubiti prea tare, oameni care nu ma cunoasteti, dar intrati pe blog :)

  • Sa fiti stapani pe voi, sa nu lasati pe nimeni sa va umileasca, sa cautati in voi pana la ultimul dram de putere atunci cand credeti ca nu mai sunteti buni pentru nimeni si puternici pentru nimic. 
  • Sa cautati in inima voastra partea care nu s-a lasat patata de societatea in care traim si acea parte sa va guverneze macar in zilele astea menite, printre altele, sa ne intoarcem la sine.
  • Sa va faceti o mare promisiune voua insiva si sa nu va lasati pana nu o indepliniti.
  • Sa va faceti timp pentru sanatatea voastra si sa nu va neglijati, pentru ca mai sunt multe persoane care au nevoie de voi.
  • Sa iubiti sincer si sa fiti iubiti.
  • Sa faceti fapte bune, din suflet, apoi sa vi se intoarca, inzecit.
  • Sa nu spuneti "se poate si maine sa fac un lucru, se poate si maine sa sun pe x.". Maine s-ar putea sa fie prea tarziu.
  • Sa va impacati cu cei cu care sunteti certati, iar daca nu aveti atata putere, macar sa le dati de inteles ca aveti ganduri bune.
  • Sa nu va mai obositi cu ocolisuri, minciuni chiar si folositoare, certuri, banuieli si idei preconcepute. Viata isi urmeaza cursul ei, oricat ne-am impotrivi noi, cu ale noastre mici si mari interventii. Fiti sinceri, in primul rand cu voi insiva!
  • Sa aveti parte de o familie sanatoasa si puternica, de prieteni sinceri, de colegi devotati si de o jumatate a sufletului vostru. Sa le multumiti pentru ca sunt cu voi, sa fiti recunoscatori lor, sa va rugati zilnic pentru binele lor si sa nu uitati niciodata ca nimic si nimeni nu ne este dat pentru totdeauna.

Sa aveti Sarbatori linistite si Anul Nou care se apropie sa va implineasca tot ceea ce v-am urat mai sus si tot ce va doriti si voi. Nu uitati, va rog, sa fiti autentici: mai cumpatati, mai linistiti, mai zambitori, mai aproape de Dumnezeu, mai atenti la sufletul vostru si la nevoile celor dragi.

La multi ani!

Cu drag,
Raluca

UPDATE AUGUST 2020: 

Dragii mei, va astept pe https://edebine.ro si pe https://www.facebook.com/edebine.ro - proiectul meu matur, pentru minte si suflet. Aici veti gasi doar postari pozitive, constructive, menite sa va puna zambete pe chip si sa va ajute in dezvoltarea voastra personala. Totul se rezuma la lucruri simple. O sa le descoperim impreuna. E de bine! .ro

Comentarii

  1. Intamplator sau nu ai punctat 10urari aidoma celor 10porunci divine. Daca oamenii ar respecta macar jumatate din ceea ce ai scris tu sau din cele 10 porunci ar fi totul mai simplu , mai usor , Ne-am iubi mai mult , Ne-am uri mai putin si lumea ar fi mai buna.Iti doresc sa fi inconjurata numai de oameni ... ca TINE!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare