TOP 5 Cele mai proaste si neasteptate replici pe care le-am primit (pana acum)

1. Am primit un imbold teribil in ultima perioada ptr sarcasmul si ironia pe care, uneori, le iubesc atat de mult. 2. Ma enerveaza oamenii care cred ca stiu cum sa-si traiasca altii viata, dar nu prea stiu cum s-o traiasca pe a lor. Ei mi-au furnizat materialul pentru postare.

E imposibil sa nu fi primit si voi de-a lungul anilor replici absolut stupide, care v-au pus pe ganduri sau v-au lasat muti nu pentru ca nu ati fi avut raspunsul, ci pentru ca nu ati inteles care e logica in intrebarea respectiva. DA, si eu pun intrebari stupide cu siguranta, dar nu a scris inca nimeni nimic despre asta si nu m-a inclus inca nimeni intr-un top al intrebarilor stupide. Pana la momentul respectiv, sunt la adapost. Sa-i dam drumul, zic!

1. Esti credincioasa?

Intrebare pe care am primit-o de nenumarate ori in doua situatii: cand vine cineva la mine pentru prima data si imi vede coltul cu icoane, carti cu rugaciuni, matanii, etc. si cand ma inchin, din diverse motive, in timp ce ma aflu in mijloace de transport in comun. Ce intrebare e asta "esti credincioasa"? Cum ar trebui sa raspund? Da, sunt cea mai credincioasa SAU  nu, nu sunt, fac colectii de orice, oricand, din pura placere si aici includ si obiectele religioase...
Credinta nu se masoara, nu se pune pe cantar. Credinta se simte, se traieste si, daca vorbim de "evaluarea" ei, nu are loc pe pamant si nici cat timp suntem in viata.


2. Stiti unde va aflati? Va aflati intr-o clinica privata!

Am fost pentru prima data, acum cateva luni, in clinica Anima Victoriei si asta pentru ca medicul de care aveam nevoie urgent era acolo in acel moment. Medicul nu imi spusese nimic de costuri suplimentare fata de ceea ce discutasem rapid la telefon si, dupa, ma trezesc la receptie cu o suma mai mare decat ma asteptam.

Mentionez ca nu merg niciodata prin Bucuresti cu toate actele sau toti banii in geanta, asa cred ca e mai bine. Cardul nu il aveam la mine, aveam bani dar mai trebuia, atentie, 20 de lei. Ii spun teribil de ofuscatei (dintr-odata) domnisoare de la receptie ca nu am stiut initial de acest cost, ii explic cum sta treaba, ii spun ca ma intorc in 10-15 minute cu restul de bani si ea imi tranteste, cu o spranceana ridicata si buze tuguiate, replica plina de profunzime si cuget  "Stiti unde va aflati? Va aflati intr-o clinica privata".

Raspunsul de pe interior: "Pe cuvantul tau? Si eu care credeam ca sunt intr-un parc de distractii si mi s-au terminat jetoanele". Raspunsul de pe exterior a fost unul ceva mai politicos, mai ferm si sarcastic.


3. Seful dvs. cu ce va plateste?

Am primit-o acum cateva luni de la un domn care ma presa cu o posibila colaborare pe site-ul al carui redactor sef am fost. Si ma innebunea cu beneficii, parteneriate, colaborari si cati bani ar putea sa iasa daca am face si am drege... Ascult amuzata pana la "Domnisoara, si eu si dvs. vrem sa facem bani, ok? Ca doar nu lucrati pe ochi frumosi acolo. Seful dvs. cu ce va plateste?"

In secunda doi mi s-a rupt filmul. I-am spus ca nu este treaba lui si ca ii multumesc inca o data, dar nu sunt interesata. De fapt imi venea sa ii zic "Ma plateste cu ce imi lipseste in frigider in ziua de salariu, e vreo problema?"

4. "Ce mancati dimineata domnisoara?" (primita de la un profesor universitar, in momentul in care nu am stiut raspunsurile la niste intrebari. In ideea "asa intrebare, asa raspuns", i-am spus ca mananc mancare)


5. " Eu cred ca aveti chef astazi sa va schimbati banii la Gara de Nord" Asta este cea mai fresh replica primita, de saptamana trecuta. Eram intr-o foarte mare graba, in 10 minute pleca trenul, mai aveam doar o hartie de 50 lei in geanta. Am rugat cele 3 persoane din fata mea sa ma lase sa iau bilet, am reusit si mi se spune ca trebuie sa platesc 6 lei si 20 de bani. Ii dau fufei, pardon doamnei, 50 de lei si o intreb, pentru ca aveam ceva marunt, daca ii dau si 20 de bani sau 1 leu si 20. Instant, femeia incepe sa tipe la mine si sa imi spuna "Auziti domnisoara, dvs. aveti chef sa schimbati astazi banii la Gara de Nord? Noi lucram cu banii clientului, nu ati auzit de cooperare?"

....blank total... imi revin si ii spun "Auziti doamna, dar de cand trebuie sa dau eu socoteala unui oficiant CFR despre banii pe care ii am in geanta? Nu ati auzit de respect sau de OPC?"... Mi-a dat ofuscata biletul, am dat sa fug si aud in urma mea, aceeasi voce suava..."Sa stiti ca ati pornit pe un drum gresit in viata don'soara". Enervata, ma intorc si eu si ii strig "Drumul meu in viata nu a inceput in fata ghiseului de bilete CFR". Bineinteles, am prins si trenul. Ca sunt fata buna, nu ca doamna stresata care vinde bilete si nu are bani schimbati.


Acestea sunt cele mai "tari" replici pe care le-am primit (pana acum) si sunt sigura ca, printr-un coltisor al materiei cenusii, mai am ceva bun pentru postarea asta. Revin cu completari daca este cazul. Sunt sigura ca si voi sunteti patiti cu faze de genul. Chiar va rog sa imi scrieti macar una dintre cele mai nepotrivite replici pe care le-ati primit de-a lungul timpului. Nu e nevoie neaparat sa va lasati numele, puteti posta linistiti si cu Anonim.

Zi frumoasa dragilor!


Sursa foto: I speak sarcasm as a second language  (pag de facebook pe care o ador)
 
UPDATE AUGUST 2020: 

Dragii mei, va astept pe https://edebine.ro si pe https://www.facebook.com/edebine.ro. Este proiectul meu de suflet, de minte, matur. Aici veti gasi doar postari pozitive, constructive, menite sa va puna zambete pe chip si sa va ajute in dezvoltarea voastra personala. Totul se rezuma la lucruri simple. O sa le descoperim impreuna. E de bine! .ro

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare