Tinute casual, vesele si colorate, pentru vara


Tinuta sport: tricou si fusta cu buzunare
Nu v-am mai scris de foarte mult timp, dar, uitandu-ma pe statistici si vazand ca oamenii continua sa intre pe blog si sa citeasca diverse postari, mi-am spus ca e pacat sa imi las locusorul virtual de izbeliste.

De cand nu v-am mai scris, adica din decembrie 2012, s-au intamplat foarte multe lucruri... Am muncit mult si am avut satisfactii, dar si dezamagiri. Am pierdut oameni dragi, dar am cunoscut si oameni noi de a caror prietenie ma bucur, iar, pe de alta parte, mi-am facut timp si pentru mine, regasindu-mi, pas cu pas, linistea si multumirea pe care mi le doream. Si inca lucrez la asta... Cu bune, cu rele si cu ganduri de si mai bine pentru viitor, m-am gandit sa va scriu astazi despre tinutele de vara preferate.

De cand ma stiu, nu am fost o impatimita a modei, desi am avut tangente cu acest domeniu, prin prisma meseriei sau datorita initiativelor catorva prietene deja specialiste in tainele trendurilor si combinatiilor de itemuri vestimentare. O sa sustin mereu “sus si tare” ca imi aleg hainele in functie de trei mari criterii: starea de spirit, natura momentului pentru care ma imbrac si posibilitatea de a asorta, decent, culorile. In rest, imi admir foarte mult prietenele fashioniste si recunosc sincer ca rareori am rabdarea, talentul si bugetul necesar sa ma imbrac, accesorizez si asortez ca la carte, din cap pana in picioare.


Tinuta casual: rochie bumbac, plic si balerini             Tinuta smart casual: salopeta matase, geanta rotunda si balerini


Am divagat destul. Sa revenim la combinatiile preferate pentru tinute casual de vara. In primul rand, incerc pe cat posibil si in functie de buget, sa fac combinatii inteligente de haine si accesorii. Mai exact, lupt serios cu mine sa nu ma mai las dusa de valul de culori si materiale din magazine pentru a-mi cumpara ceva ce nu imi trebuie 100% sau nu pot asorta cu ce am acasa. Ca atare, cochetez cu ideea de smart shopping si ma gandesc de zece ori inainte sa cumpar ceva... ar merge sau nu asortat cu aia si aia, mai am acasa asa ceva sau nu, textura asta se potriveste cu textura x si asa mai departe. Ce rost are sa investesti in ceva ce nu folosesti?

Tinuta lejera: maiou macrame, blugi, balerini   Tinuta office: camasa croiala masculina, pantalon pana, balerini, geanta
Indiferent de tendinte, reteta pentru smart shopping si smart dressing vara inseamna pentru mine: 2-3 perechi balerini in culori vesele, 1 pereche tenesi, 1 pereche sandale fara toc, 1 pereche sandale cu toc, 1-2 fuste lungi, 1 fusta scurta sau midi, 1 rochie scurta sau midi, 1 rochie lunga, 2-3 bluze lejere, 2 perechi blugi, 2-3 plicuri in nuante si forme cuminti si cat se poate de multe accesorii colorate, maiouri si tricouri.

Din “ingredientele fashioniste” de mai sus, sa tot faci combinatii pentru tinute casual de vara. Cat despre culorile pe care le prefer pentru hainele de vara, un asa zis top 10 este alcatuit din: albastru cobalt, verde smarald, rosu, galben, verde menta, portocaliu, bleumarin, piersiciu, turcuoaz si grej.

Tinuta casual eleganta: rochie dantelata, plic, balerini     Tinuta casual: fusta/colier multicolore, maiou, geanta de lemn

Pe masura ce vizualizati si, sper, va si inspirati din tinutele propuse de mine (pe care le-am grupat in functie de combinarea hainelor/accesoriilor), o sa va impartasesc parerea mea despre hainele si accesoriile care nu ar trebui sa lipseasca, vara, din garderoba unei femei:

Incaltaminte de vara = macar doua perechi de balerini, pentru ca sunt practici, comozi si te salveaza din multe situatii, mai ales cand esti pe graba. Sunt potriviti pentru mers la cumparaturi, plimbare cu prietenii, tinuta casual, dar si tinuta office; o pereche de tenesi pentru mult mers pe jos, sesiuni de alergare sau drumetii; o pereche de sandale fara toc, pentru plimbari relaxate sau iesiri in oras; o pereche de sandale cu toc pentru momentele cand te simti sexy si ai chef sa fii aranjata din cap pana in picioare, fie ca mergi la o petrecere sau nu.

Tinuta casual: fusta/colier multicolore, maiou, plic         Tinuta casual eleganta: fusta si bluza de matase, geanta, balerini

Accesorii de vara = in functie de hainele care asteapta acasa sa fie asortate, genti si plicuri cate iti permiti; coliere, cercei, inele si bratari nu neaparat in set, dar, din nou, alese “cu cap” astfel incat sa poata fi combinate in fel si chip si folosite la cat mai multe tinute. Atentie! Nu ar trebui sa fie combinate, in aceeasi tinuta, bijuterii din texturi diferite! De exemplu, nu poti purta o pereche de cercei dragalasi din plastic la un colier din lemn sau un inel supradimensionat, eventual cu pietre colorate, la o bratara lata doar din argint.

Haine de vara = aici lista este lunga si subiectiva, in functie de fiecare femeie in parte. In linii mari, cred ca nu trebuie sa lipseasca hainele in care, in primul rand, te simti confortabil: rochii si fuste lungi, bluze din materiale racoroase, blugi subtiri, fuste si pantaloni scurti, tricouri, maiouri si macar un cardigan pentru serile racoroase.

Tinute pentru seri de vara racoroase: bluza, cardigan si balerini cu blugi sau fusta lunga

Pledez pentru decenta asortarii culorilor si alegerii lungimii rochiilor/fustelor, dar si pentru alegerea unor haine si accesorii fara detalii sclipicioase si multifatetate. In rest, fiecare dintre noi are libertatea de a alege hainele si accesoriile cu care se simte cel mai bine.

Si, pentru ca tinutele de vara se asorteaza perfect, pentru multe dintre femei, cu un bronz frumos, va invit sa cititi si postarea Despre cum sa te epilezi definitiv, pe pielea bronzata, iar bronzul sa ramana acelasi.

In final, mi-ar placea tare mult sa imi spuneti care dintre cele 11 combinatii cu haine de vara v-a placut cel mai mult.

Pe curand :)

UPDATE AUGUST 2020: 

Dragii mei, va astept pe https://edebine.ro si pe https://www.facebook.com/edebine.ro. Aici veti gasi doar postari pozitive, constructive, menite sa va puna zambete pe chip si sa va ajute in dezvoltarea voastra personala. Totul se rezuma la lucruri simple. O sa le descoperim impreuna. E de bine! .ro

 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare