... ce este important pentru mine si vreau sa impart cu voi.

duminică, 9 octombrie 2011

De vazut si de facut in Bucuresti in octombrie 2011

Mi-am intins antenele ca sa aflu ce se petrece in octombrie prin aglomeratul, pestritul si dragul nostru mic Paris. Asadar, daca nu vrei sa infrunti frigul de afara dar nici sa stai in casa, sa vedem pe unde poti "ateriza" in luna friguroasa a lui octombrie prin Bucuresti.


UNDE MANCAM BINE

Nu ma pot abtine sa nu iti recomand cateva dintre locatiile mele preferate: Hanul cu Tei (The Embassy) - intr-o atmosfera relaxata si eleganta, trebuie neaparat sa incerci Involtini de pui si Penne Quattro formaggi; Les Bourgeois - un pub-restaurant clasic din Centrul Vechi unde salata de pui si frappe-ul casei sunt bestiale; Bordello's - tot in Centrul Vechi, curtezanele inceputului de secol 20 te invita, in meniu si din vitrine, sa gusti preparatele la fel de reusite ca si locatia. Pe mine m-a dat gata prajitura de inghetata cu placinta de mere; Trattoria 20 - o atmosfera studenteasca, de Regie, unde te simti bine cu gasca si mananci ca la mama acasa la preturi foarte bune.


UNDE VEDEM CEVA INTERESANT

O expozitie care ar trebui sa iti placa are loc intre 8 si 15 octombrie la Muzeul Taranului Roman. Este dedicata, prin imagini si discursuri, zonelor istorice din Bucuresti care trec neobservate sau mai rau, risca sa fie demolate. Titlul, mai mult decat sugestiv: "Cine protejeaza zonele istorice protejate"

Les Films de Cannes - festival de film ce are loc intre 14 si 20 octombrie la Cinema Studio si la Noul Cinematograf al Regizorului Roman. In cadrul festivalului te poti bucura de filme apreciate si premiate la Festivalul Cannes 2011 dar si de filme romanesti care au fost nominalizate in ultimii zece ani la prestigiosul festival.

Pana pe 23 octombrie se desfasoara Red Bull Art of Can - campanie in care artisti de pretutindeni isi etaleaza creativitatea prin sculpturi, desene 3D, proiecte de design doar din cutii de Red Bull. Le poti admira creatiile inedite intr-un spatiu pe masura din Piata George Enescu, iar intrarea este libera, intre orele 10 si 20.

Galeria de arta contemporana Odeon si-a deschis portile pe 5 octombrie si, pana pe 26 octombrie iti aduce expozitia "Alter Ego" - imagini, colaje si arta digitala despre cum pot oamenii sa isi ascunda adevarata fata folosind masti sau dimpotriva, sa isi etaleze cu mandrie "toate fetele".


UNDE ASCULTAM MUZICA BUNA

In privinta muzicii uneori am alegeri contrastante. Nu ma dezic nici acum. Asadar...

Pentru ca limba rusa imi este mai mult decat draga, nu puteam sa las sa treaca neobservata fiecare miercuri seara din clubul Deja Vu. Aici, de la ora 21, ai seara "Putinka Night" cu muzica ruseasca din toate genurile muzicale. Iti poti pune talentul muzical la incercare intr-o locatie aranjata cu bun gust, draga mie - Cafepedia. Aici ai parte de Karaoke Night in fiecare seara de joi, de la ora 21. In plus, multe alte evenimente au loc aici saptamanal. Dupa ce iti faci incalzirea la karaoke, de la ora 23 trebuie sa mergi in Barocco Bar pentru seara disco "reDISCOver music" unde te bucuri de muzica nealterata a anilor '70, '80 si '90.


Sa nu stai in casa, ok?
Distractie placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu